Bezoek Maastricht vanuit jouw buitenverblijf in Chaletpark

Op een half uurtje rijden van Chaletpark, sta je midden in Maastricht. Deze stad heeft zoveel te bieden dat je zeker regelmatig zult terugkomen.

Bisschopsmolen

Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen.

Bonnefanten

Culturele hotspot in Maastricht. Een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst.

Frontenpark

Om Maastrichtenaren en bezoekers van de stad de weg te wijzen, door het enerverende Sphinxkwartier en Frontenpark werd de stadswandeling ‘Sphinxkwartier-Frontenpark: industrieel en eigenwijs’ ontwikkeld.

Boekhandel Dominicanen

Sinds het najaar van 2006 vind je hier de bijzondere boekhandel Dominicanen (voorheen Selexyz Dominicanen en Polare Maastricht) in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht.

De Maas

De stad is er naar vernoemd en daarom kun je je voorstellen dat deze rivier een belangrijk onderdeel van de stad is.

Grotten Noord Sint Pietersberg | Maastricht Underground

Durf je helemaal ondergronds te gaan en ben je niet bang in het donker? Ga dan op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg!

Vrijthof

In hartje stad vind je het prachtige Vrijthof. Dit bijzondere plein staat bekend als decor voor de zomerconcerten van André Rieu, het Preuvenemint en Magisch Maastricht op het Vrijthof. ​

ENCI groeve

ENCI Maastricht, de oudste productielocatie van ENCI, is opgericht in 1926 en ligt langs de rivier de Maas, aan de voet van de Sint-Pietersberg.


Onze Lieve Vrouwebasiliek

Op de plek waar nu de Onze Lieve Vrouwebasiliek staat, stond al in de 5e eeuw een kerkje. Dat was waarschijnlijk het oudste christelijke kerkje in Nederland.