Bezoek Hasselt vanuit jouw buitenverblijf in Chaletpark

Chaletpark Zutendaal bevindt zich op slechts een half uurtje van Hasselt.

Visit Hasselt

Op visithasselt.be vind je een helder overzicht van wat er zoal te beleven valt in Hasselt. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten.

Modemuseum

Laat je in het Modemuseum van Hasselt inspireren door de geschiedenis van de mode en hedendaagse ontwerpers.

Japanse tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders.

Jeneverroute

Een bruisende - of is het toch borrelende? - stadswandeling naar het hart van de Hasseltse jenever.

Abdijsite Herkenrode

In en rond de oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode valt er heel wat te beleven.

De babbelfiets

De Babbelfietser (jouw gids en chauffeur) neemt je mee voor een rondrit. Tijdens de rit toont hij/zij mooie en authentieke plekken in Hasselt.

Luisterparcours voor het hele gezin

Een geheimzinnige stem neemt je mee langs de mooiste plekjes van Hasselt. Grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat, die je op een andere manier naar de stad laten kijken.

Z33

Huis voor actuele kunst, design en architectuur

De smaakroute

Benieuwd wat Hasselt zo bijzonder maakt? Ontdek het tijdens de Smaakroute. Aan de hand van deze wandelroute kom je langs tal van authentieke en sfeervolle adresjes in Hasselt.

Fietsroute Graffiti & Street Art

Als muren nu eens konden praten…Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan tachtig gevels pakken uit met onweerstaanbare street art.