Bezoek Genk vanuit jouw buitenverblijf in Chaletpark

Chaletpark Zutendaal bevindt zich op slechts een half uurtje van Genk.

Bezoek Genk

Op visitgenk.be vind je een helder overzicht van wat er zoal te beleven valt in Genk. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten.

Fietsen door het water

‘Lopen op water mag de meesten van ons ontgaan, maar dit fietspad in het noorden van België biedt een ervaring die bijna even goddelijk is': schrijft het Amerikaanse Time Magazine.

C-mine

C-mine is de creatieve hotspot van Genk. Het mijnverleden vormt er de inspiratiebron voor design, kunst, creativiteit en innovatie. Stap het indrukwekkend Energiegebouw binnen en je voelt het stromen.

Bokrijk

Hoe inspireerde het verleden ons heden? Het Openluchtmuseum Bokrijk laat het je graag zien. Met tal van historische gebouwen en voorwerpen, maar ook met een rijke collectie ‘oude’ dierenrassen, groenerfgoed en culturele tradities – van rituelen over verhalen tot technieken.

Rondleiding Mijndepot

Oud mijnwerkers hebben een mooi en volledig mijnmuseum gebouwd in het hoofdgebouw van de koolmijn van Waterschei. Een bezoek aan deze unieke plaats zal je niet snel vergeten.

Mountainbiken

Genk heeft twee vaste mountainbikeparcours. Eén van 16 km en één van 43 km.

Kattevennen

In Kattevennen, één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, kan je naar hartenlust wandelen, fietsen, je uitleven in de speeltuin en minigolf. Midden in het domein prijkt een reusachtige full dome: de Cosmodrome. Daar beleef je een ongelooflijk ruimteavontuur in 360° en reis je tussen de sterren en de planeten.

Iedereen terrast

Kom deze zomer genieten van tal van sfeervolle terrasjes in Genk. Volg onze facebookpagina van Visit Genk voor nog meer verrassende terrastips en verborgen pareltjes deze zomer!

Extreme sporten

Dat we van Sport Vlaanderen Genk een center of excellence voor extreme sporten maken, mag al even duidelijk zijn. We startten het jaar met de bouw van een state-of-the-art-dry-slope voor snowboarders, en nu zijn we klaar met ons bikepark, voor moutainbike en BMX.

Labiomista

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit.